Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Glasgowa

Plenković uzvratio Milanoviću: "Ovako primitivno, brutalno vrijeđanje sugovornika... Neka se malo skulira"

Premijer Andrej Plenković u utorak je nakon službenog dijela svjetskog samita o klimi u Glasgowu, komentirao i aktualna zbivanja na hrvatskoj političkoj i društvenoj sceni.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je na svjetskom samitu o klimi u Glasgowu održao govor.

Nakon službenog izlaganja, osvrnuo se i na posljednje izjave  predsjednika Zorana Milanovića.

Nazvao ih je nedopustivim ponašanjem koje je spustilo standarde političke komunikacije u Hrvatskoj.

"Ako se on ovako ponaša, onda je sve moguće, nema više granica, ni kulture djaloga", istaknuo je u utorak premijer Andrej Plenković te dodao kako "to više neće proći".

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić NOVA RUNDA Milanović: ''Plenković je puzajući državni udav, očekujem da malo pridavi svog malog Baneta''; Banožić: ''Milanović je psihijatrijski slučaj. Vrijeme je za njegov opoziv''

"HDZ i ova Vlada poštuju ovu vojsku, nećemo dopustiti njeno politiziranje.

Ministar Banožić je nakon svakog napada sve čvršći", naglasio je Plenković, osvrćući se na komunikaciju između predsjednika i ministra obrane.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak - 2 Analiza Andrije Jarka Milanović i Banožić susrest će se već u utorak: "S obzirom na izrečeno teško je očekivati kvalitetnu suradnju"

"Ako tu nije riječ o politizaciji hrvatske vojske od strane predsjednika, da vidimo što točno ne štima. Ja to želim izravno čuti i pokušati riješiti, to je moja zadaća kao predsjednika Vlade", poručio je premijer i kazao kako predsjednik krši Zakon o obrani.

Plenković je istaknuo kako će s predsjednikom raspraviti sve, jer ovo "danas nije dobro." 

“To kontinuirano stavljanje konteksta protuzakonitog ponašanja, privatiziranja vojske od strane Milanovića, izjava na razini šefa države, to dosad nismo vidjeli. Vidjeli smo puno kreativnih ljudi u politici, ali ovako primitivno, brutalno vrijeđanje sugovornika gdje HDZ zove praktički nacističkom strankom, za ministra kaže da je opušak… Neka se malo skulira do 9. studenog pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, poručio je premijer. Kako je kazao, taj dan bit će održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Premijer se osvrnuo i na događaje i odnos prema Bosni i Hercegovini. Predsjednika je nazvao "ljutim zagovornikom Željka Komšića kojeg je podržavao protiv člana HDZ-a"  te dodao kako je  predsjednik sada valjda "frend s Dodikom".

Plenković je najavio da će 9. studenoga pitati Milanovića kako je sudjelovao u kampanji u Bosni i Hercegovini

Što se tiče samog svjetskog samita o klimi, premijer je kazao:

"Ozračje ova dva dana bilo je pozitivno. Vidio sam da su svo svjesni nužnosti brzog djelovanjam da su spremni preuzeti nove obaveze, svatko na svojoj razini", kazao je nakon izlaganja.

Premijer je ukazao na važnost pitke vode te izjavio da dižemo kapacitete i ulažemo u sustav vodoopskrbe.

Naglasio je i da je Hrvatska zemlja bogate bioraznolikosti, svjesna važnosti zaštite prirode. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene