Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak razgovora

Plenković: "Razgovori s predstavnicima sindikata su otvoreni, oni su dobre volje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u subotu u Zadru da su razgovori koje Vlada vodi s predstavnicima sindikata u obrazovanju otvoreni i dobre volje, naglasivši kako je ponuda bila da se od 1. listopada podignu plaće za dva posto, a onda da se nastave razgovori.

Prilikom posjeta Zadru premijer Plenković čestitao je hrvatskim učiteljima Svjetski dan učitelja.

"Mi kao Vlada želimo da se naš obrazovni sustav prilagodi najnovijim metodama i tehnologijama koje će omogućiti novim generacijama da budu konkurentne na tržištu rada budućnosti. Razgovori koje vodimo sa predstavnicima sindikata su otvoreni, oni su dobre volje", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svjetski dan učitelja Ministrica Divjak: "Borit ću se za povećanje plaća učiteljima, ne odustajem lako"

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Bernardić u Dnevniku Nove TV O razmišljanju Vlade o povećanju plaća javnim službama, smanjenju PDV-a: "Ucjene koalicijskih partnera su velike, mnogo je predizbornih obećanja koje treba ispuniti"

"Ponuda koja je bila na stolu je ta da od 1. listopada podignemo plaće za dva posto i da onda nastavljamo razgovore za iduću godinu, jer onda moramo vidjeti cjelokupnu konstrukciju hrvatskog proračuna", dodao je Plenković. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene