Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Zbog srpskog naroda

Plavšić: Očekivala sam od Mladića da će priznati krivnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očekivala sam od tih muškaraca, heroja, da će reći: 'Idemo tamo, stat ćemo na crtu Haaškom tribunalu i kazati kriv sam ja, samo ja i nitko drugi, najmanje srpski narod', rekla je u intervjuu beogradskom tjedniku Nin Biljana Plavšić.

Biljana Plavšić, bivša je predsjednica Republike Srpske koja je odslužila zatvorsku kaznu za zločine protiv čovječnosti dodajući da se Mladić toliko dugo skrivao i da ona ne bi 'proživjela nijednu njegovu noć u bijegu ni zbog sebe, a niti zbog srpskog naroda'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Incident u Haagu Mladić izbačen iz sudnice: 'Ne date mi da dišem, ne date mi da se branim!' Slika nije dostupna Srpski mediji tvrde Mladić će tražiti odgodu izjašnjavanja o krivnji

'U optužnici piše da je Carla del Ponte tražila doživotnu kaznu jer sam odbila svjedočenje. Sada se Dobrica Ćosić poziva na izjavu Madeleine Albright da sam provodila Daytonski sporazum i da je to najbolji dokaz da sam američki čovjek i izdajnik', rekla je i poručila Ćosiću kako ne boluje od Alzheimerove bolesti i da on nema legitimitet ocjenjivati tko je izdajnik.

'Ćosić, koji je bio u vrhu komunističkog režima kada je 30.000 Srba ubijeno 1944., nema legitimitet da bude zabrinut za uništenje srpskog identiteta. Dobro se sjećamo tko je bio Ćosić i tko je obilazio Goli otok. Samo neka se on ne brine o identitetu nacije jer je on uništen u njegovo vrijeme', odbrusila je Biljana Plavšić Dobrici Ćosiću kojega neki u Srbiji nazivaju 'ocem nacije'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene