Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srpski mediji tvrde

Mladić će tražiti odgodu izjašnjavanja o krivnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratko Mladić u petak će na svom prvom pojavljivanju pred Haaškim sudom, na kojem bi se trebao izjasniti o optužnici koja ga tereti za genocid i zločine protiv čovječnosti u BiH, tražiti odgodu, prenose u beogradske Večernje novosti pozivajući se na neslužbene izvore.

Pravila Haaškoga suda omogućavaju optuženom da se o krivnji po optužnici izjasni u roku od 30 dana od prvog pojavljivanja pred sudom, a ukoliko to ne učini po isteku toga roka sud evidentira u ime optuženika da se izjasnio da se ne osjeća krivim.

Tajništvo Haaškog suda imenovalo je srbijanskog odvjetnika Aleksandra Aleksića za pravnog zastupnika Mladića na njegovu prvom pojavljivanju pred sudskim vijećem. Aleksić će zastupati Mladića na prvom pojavljivanju pred sudskim vijećem u petak i u drugim situacijama sve dok se ne imenuje stalni odvjetnik.

Mladić je uhićen 26. svibnja nakon 16 godina bijega, a u utorak navečer izručen je i smješten u pritvorsku jedinicu u Scheveningenu. Protiv Ratka Mladića, ratnog zapovjednika vojske bosanskih Srba prva haaška optužnica podignuta je 25. srpnja 1995. godine za genocid i zločine u BiH a nakon toga i za genocid u Srebrenici. (Hina)

Pročitajte i ovo Jovica Stanišić i Frenki Simatović Posljednja presuda Haaga Miloševićevi suradnici osuđeni na dugogodišnje kazne: Krivi za nasilno uklanjanje nesrpskog stanovništva Izricanjem presude u predmetu 24 godine nakon osnutka U srijedu prestaje postojati ICTY: Pogledajte tko će preuzeti neriješene slučajeve

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene