Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon izbora

Piranski Obama: Moja pobjeda potvrda je demokracije u Sloveniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija puni naslovnice svjetskih medija. Dežela je dobila prvog tamnoputog gradonačelnika. Slovenski Obama od sada je prvi čovjek Pirana.

Slavlje u Piranu zbog pobjede Petera Bosmana. 54-godišnji liječnik prvi je tamnoputi gradonačelnik u Sloveniji, a i šire. 'Jako sam ponosan i želio bih zahvaliti mještanima, a i svom izbornom stožeru. To su dečki i cure koji su radili 24 sata na dan. Pobjeda nije samo moja, već i njihova', kaže Peter Bossman, novoizabrani gradonačelnik Pirana.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Walter Zakrajšek - 3 Blizu granice s Hrvatskom Završena akcija spašavanja: Otkriveno stanje speleologa, a spasilačka služba razmišljala je i o miniranju Slovenski specijalci, ilustracija Velika akcija Slovenski specijalci upali u osnovnu školu: Uhićena je učiteljica

>> Piran dobio prvog tamnoputog gradonačelnika

U Sloveniju je stigao prije 33 godine, na studij medicine. Rođen je u Gani, a šali se da mu je politika u krvi. Otac mu je bio suradnik prvog predsjednika rodne zemlje. U studentskim danima upoznao je kolegicu iz Hrvatske.

Vjenčali su se, imaju dvoje djece. U Ganu se nikada više nije vratio. Jedan je od rijetkih stanovnika Slovenije koji je doselio iz Afrike. 12 posto Slovenaca su došljaci, uglavnom s područja bivše Jugoslavije. Bosman kaže kako njegova pobjeda pokazuje visoku razinu demokracije u Sloveniji. Novoizabranog gradonačelnika Pirana već nazivaju slovenskim Obamom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene