Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mustafa Glođić (53) iz sela Ograđenovac, dvadesetak kilometara udaljenog od Brčkog, sinoć je ubio svoje susjede Izeta Zohorovića (50) i njegovu suprugu Fikretu (45), a zatim izvršio samoubojstvo.


Policija je nakon dojave u dvorištu obiteljske kuće pronašla dva beživotna tijela supružnika, a ubrzo i Glođića.

Vezani članci Depresija, ilustracija Zašto nitko nije pomogao mladoj pedagoginji? Institucije prebacuju odgovornost, liječnica pere ruke: "Pacijentica je još bila u postupku odabira liječnika" Ilustracija Institucije reagiraju - prekasno: U školu i ordinaciju liječnice, koja mladoj pedagoginji nije odobrila bolovanje, upućene inspekcije

"Ubojica je prema prvim informacijama bio u dobrim odnosima s ubijenima, a motiv je, najvjerojatnije, njegovo psihičko rastrojstvo", na mjestu događaja izjavio je Halid Emkić, glasnogovornik policije u Brčkom.

Ubojstvo i samoubistvo Glođić je izvršio lovačkom puškom.

"Izet i Mustafa bili su dobrosusjedskim odnosima. Jučer su zajedno radili neke poslove i pomagali jedan drugom. Popodne sam s njima pio kavu", ispričao je Suljo Glođić, Mustafin brat. 

Rešid Zohorović, Izetov brat, zatečen je tragedijom. On smatra da je ona posljedica psihološkog rastrojstva i bolesti, a nikako nesporazuma ili nerješenih problema među susjedima.

"Mustafa je jučer bio kod liječnika, a žao mi je što nije zadržan na liječenju u bolnici. To što se dogodilo nije moguće promijeniti, ali se možda moglo spriječiti", kaže Rešid.

Neslužbeno se saznaje kako je Glođić, prije ubojstva Zohorovića kćeri rekao da će ubiti i nju, ali ga ona nije ozbiljno shvatila.

Supružnici Zohorović imaju tri kćeri, a Glođić jednoga sina i dvije kćeri. Članovi obje obitelji još ne mogu vjerovati da je došlo do ove tragedije.