Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi živući kod Busha

Petorica američkih predsjednika na ručku u Bijeloj kući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik George W. Bush u srijedu je domaćin ručku na kojem su gosti izabrani predsjednik Barack Obama i tri živuća bivša predsjednika SAD, što je prvi puta da se svi predsjednici okupljaju u Bijeloj kući od 1981.

Bush i Obama održali su polusatni sastanak prije ručka, na kojem su im se pridružili bivši predsjednici Jimmy Carter, George Herbert Walker Bush i Bill Clinton. 'Želim zahvaliti izabranom predsjedniku što se pridružio bivšim predsjednicima na ručku. Imam jednu poruku koju mislim da svi dijelimo, želimo mu da uspije. Bili republikanci ili demokrati, svima nam je duboko stalo do ove zemlje', rekao je Bush tijekom zajedničkog fotografiranja petorice predsjednika u Ovalnom uredu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zapažen početak prodaje Prvi dan prodano 220 tisuća primjeraka Bushevih memoara Slika nije dostupna Jednostavno nepopravljiv VIDEO: Bush se rukovao s Haićanima i obrisao ruku

'Radujemo se što ćemo podijeliti iskustva s vama. Svi koji smo služili u uvom uredu, razumijemo da ured nadilazi pojedinca. Svi vam želimo sve najbolje, kao i cijela zemlja', dodao je Bush. Obama se zahvalio aktualnom predsjedniku Bushu na domaćinstvu današnjeg 'izuzetnog okupljanja' i bivšim predsjednicima na spremnosti da ga savjetuju.

'Sva ovdje prisutna gospoda razumiju i pritiske i mogućnosti ovog ureda. Zahvalan sam na prilici da dobijem dobre savjete i druženje s tim izuzetnim osobama', rekao je Obama, koji za 13 dana treba preuzeti dužnost. Glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino najavila je prethodno da će među temama razgovora Bush-Obama biti gospodarska recesija i sukob u Pojasu Gaze.

Glasnogovornica Perino je kazala kako su Bush i Obama brzo razvili dobre odnose, djelomice i zato jer su svoje razgovore uspjeli zadržati u privatnosti. Izabrani potpredsjednik Joe Biden također je održao privatni sastanak u Bijeloj kući s bivšim predsjednikom Bushem.

Bijela kuća je objavila da je Obama predložio okupljanje predsjednika kada je u studenome razgovarao s Bushem u Ovalnom uredu, što je aktualni predsjednik prihvatio. 'To će biti zanimljiv ručak', rekao je Bush u intervjuu nedavno. Na pitanje o čemu će njih petorica razgovarati rekao je: 'Ne znam. Siguran sam da će nam (Obama) svima postavljati pitanja. Pretpostavljam. Ako ne, razmijenit ćemo ratne priče'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene