Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petogodišnja djevojčica slučajno je u nedjelju u glavu upucala svoga brata, 18-mjesečnog Rashida Rullaha u britanskom gradu Birminghamu.


Dječak je odmah nakon nesreće prevezen u bolnicu i nalazi se u kritičnom stanju. Djed je novinarima rekao kako se još ne zna hoće li preživjeti. 

Vezani članci Vatrogasac i beba Prizor koji će vas raznježiti: Vatrogasac u naručju čuvao bebu u kolima Hitne nakon nesreće u kojoj je teško ozlijeđeno četvero ljudi Policija, ilustracija - 2 Našli ozlijeđenog dječaka: Ispostavilo se da je ranjen hicem iz zračne puške

Nakon treninga pucanja iz zračne puške u dvorištu obiteljske kuće, 29-godišnji otac u kući je na pod položio zračnu pušku kako bi se javio na mobitel. 

Prema riječima njegovog 48-godišnjeg oca Bakhta, petogodišnja Asna je uzela pušku, slučajno potegnula okidač i brata upucala u glavu. 

'Rashidov je otac čistio pušku i odložio je kada mu je zazvonio mobitel. Asna je uzela pušku i pucala. Ona je veoma aktivno dijete, sve se dogodilo tako brzo. Bila je to grozna nesreća. Sada se nadamo i molimo da će se Rashid oporaviti. On je moj život', rekao je djed.

U trenutku nesreće Rashidova 25-godišnja majka Fazeat bila je u kuhinjii.

Liječnici su njegovo stanje sinoć opisali kao kritično, te rekli kako su mu morali dati sedativ kako bi ga smirili dok mu je metak još u glavi jer je dječak bio nemiran.

'Još je rano reći što će se dogoditi. Njegova je majka u šoku. Nije mi se nikada svidjela pomisao na to da moj sin drži pušku u kući. Pobrinut ću se da više nikada ne nosi pušku', rekao je djed.

Susjedi su rekli kako se otac u slobodno vrijeme bavi pucanjem iz zračne puške te da je pripadao klubu, a policija još istražuje događaj.