Ovo nemojte pokušavati, ako niste profesionalni surfer. U tijeku je glasovanje za najatraktivniji surferski pad godine stoga izdvajamo top 5.

Galerija Najatraktivniji padovi surfera - 3 Najatraktivniji padovi surfera - 5 Najatraktivniji padovi surfera - 1 +1 Najatraktivniji padovi surfera - 4

Najpopularnija surferska lokacija nalazi se na sjevernoj obali havajskog otoka Maui u Tihom oceanu. Vjerojatno najveći i najbrži valovi nalaze se upravo u tom dijelu svijeta, a mogu narasti i do dvadeset metara. Dobili su ime "Ralje" 1975. godine po čuvenom holivudskom filmu, nakon što su njihove čari, ali i opasnosti prvi put isprobala trojica surfera.

Vezani članci Političari vole sport - 1 VIDEO Sportom se bave i naši političari, ali bilo je tu i nekih padova: Pogledajte kako je to izgledalo Slika nije dostupna Video: Natjecanje surfera

Stoga ne čudi što baš s ovog opasnog mjesta stižu tri od pet najatraktivnijih padova, a prvi od njih potpisuje Torrey Meister.

Pad u "Raljama" jedan je od najvećih strahova surfera jer lako mogu završiti u šiljatim stijenama, no bez većih posljedica se iz ovoga izvukao i Keala Kennelly.

S druge strane, u portugalskom Nazareu je izmjeren najveći val od 23.8 metara koji je završio u Guinessovoj knjizi rekorda, a na jednom takvom je tlo pod nogama izgubio Felipe Cesarano.

Također na Atlantskom oceanu, ali na irskoj obali, sreće s kroćenjem valova nije imao Jerome Sahyoun.

Posljednji pad vraća nas u "Ralje" u kojima je, bez većih posljedica, stradao Francisco Porcella.

Javnost za svog favorita može glasati do 23. srpnja, a osvajač nagrade "Pad godine" bit će proglašen četiri dana kasnije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju