Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NE VJERUJU RUSIJI

Pentagon upozorava: "Vjerujemo da je ovo ponovno pozicioniranje, a ne pravo povlačenje. Mogli bi nastaviti bombardirati Kijev"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo obrane vjeruje da je obećanje Rusije da će znatno smanjiti intenzitet borbi na sjeveru Ukrajine samo taktički manevar, te je upozorilo na mogućnost novih napada u drugim dijelovima zemlje.

Nitko se ne smije zavaravati ruskom izjavom, kaže glasnogovornik Pentagona John Kirby. Do sada se samo "mali broj" ruskih vojnika kretao sjeverno od Kijeva dalje od glavnog grada, rekao je Kirby, dodajući da ne treba vjerovati ruskom obrazloženju da se radi o povlačenju.

“Vjerujemo da je ovo ponovno pozicioniranje, a ne pravo povlačenje, te da bismo svi trebali biti spremni čekati veliku ofenzivu na druga područja Ukrajine”, kaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SEPARATISTIČKA REPUBLIKA Čelnik ukrajinske regije kaže da razmišljaju o pridruživanju Rusiji: "Želja i težnja postoje još od 2014. godine"

Pročitajte i ovo Ratne štete u Ukrajini - 2 Nevjerojatni gubitci Zastrašujuće brojke: Ukrajinci objavili na koliko za sada procjenjuju ratnu štetu

Ruske snage "nisu uspjele" u svom cilju zauzimanja Kijeva. Međutim, Rusija bi mogla nastaviti bombardirati Kijev projektilima izdaleka. "To ne znači da je prijetnja Kijevu gotova", kaže Kirby. 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene