Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

ŽELE COVID ZERO

VIDEO Peking ide u novo zatvaranje, stanovnici Šangaja u očaju: "U mjesec dana dobili smo samo tri paketa hrane"

Koronavirus u Šangaju - 5
Koronavirus u Šangaju - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Zbog širenja koronavirusa u Pekingu je zatvoren dodatni broj dućana i obrta dok su stambeni blokovi pod strogim mjerama izolacije. Za to vrijeme u Šangaju raste nezadovoljstvo građana zbog oštrih restrikcijskih mjera koje su ondje na snazi već mjesec dana.

U Pekingu je, zbog proširenja COVID-a 19, zatvoren dodatni broj dućana i obrta, stambeni blokovi pod strogim su mjerama izolacije, a vlasti nastoje otkriti što više kontakata zaraženih. U Šangaju, gdje su već mjesec dana na snazi drakonske restrikcijske mjere, ogorčenje sve više raste.

Pekinška četvrt Chaoyang, s 3,5 milijuna stanovnika, prva je u kojoj je započeto masovno testiranje. U međuvremenu su "zaključani" cijeli stambeni blokovi te stanari ne mogu izaći iz svojih domova.

Zatvorene su i teretane, šoping centri, kina, bazeni i wellness centri te knjižnice, a dostavljačima pošte i hrane je zabranjem ulazak u neke četvrti i stambena naselja.

Pročitajte i ovo Maske - 2 raste broj novih slučajeva Ipak ništa od potpunog ukidanja mjera: Susjedi će morati nositi maske najmanje do sredine lipnja

Pročitajte i ovo Peking KORONAVIRUS U KINI Vlasti pokušavaju zaustaviti novi rast epidemije: Građani strahuju od potpunog lockdowna

Stanovnike se upozorava da će biti pravno odgovorni ukoliko se ogluše na restrikcijske mjere i pridonesu širenje epidemije.

Peking je u četvrtak zabilježio 49 slučajeva zaraze, a prethodni dan 50.

U međuvremenu u Šangaju, koji je već mjesec dana u strogom 'lockdownu', sve više rastu gnjev i ogorčenje. Svaku večer svoje nezadovoljstvo stanovnici te financijske prijestolnice izražavaju lupanjem u tave i lonce.

"U 30 dana dobili smo samo tri paketa hrane od Vlade", napisao je stanovnik iz Šangaja na svom Twitter profilu.

Zbog strogih mjera zatvaranje, taj najkozmopolitskiji grad u Kini stranci masovno napuštaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene