Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba s inflacijom

Pekar ispekao "inflacijski kruh": "Ima poseban dodatak, a kupci ga rado kupuju"

Kruh na polici, Ilustracija
Kruh na polici, Ilustracija Foto: Getty Images
U jednoj njemačkoj pekarnici može se kupiti "inflacijski kruh", napravljen od jednostavnih sastojaka, a kupci ga obožavaju.

Pekar iz njemačkog mjesta Kürten napravio je "inflacijski kruh", koji svojim kupcima nudi po simboličnoj cijeni od 2,50 eura za 750 grama.

"Ovo je kruh bez puno sastojaka", objašnjava pekar. "U njemu nema ništa skupo." U "inflacijski kruh" pekar dodaje kukuruz za okus, a glavni sastojak je pšenično brašno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Je li ovo ipak pretjerano? Cijena kile kruha u trgovini na Braču šokirala kupca: "Možda ima zlata u tijestu?"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna otvorene tisuće natječaja Njemačka očajnički traži radnike: Pogledajte koje djelatnosti se najviše traže

Na ideju je došao kako bi učinio nešto protiv poskupljenja koje je stiglo i u njegovu pekarnicu zbog rastućih troškova sirovine i energije, prenosi magazin Fenix.

"I ja i moji kupci borimo se s rastućim cijenama", kaže. Zbog toga je u asortiman uveo "inflacijski kruh". Kupci ga rado kupuju, kaže, brzo odlazi s polica.

U Njemačkoj su cijene kruha i ostalih pekarskih proizvoda porasle za 15 posto. Cijena kilograma kruha sada košta od osam do deset eura. Kruh koji se prodaje u pekarnicama malo je skuplji, dok su cijene kruha u supermarketima u Njemačkoj nešto niže.

Stanovnici su prije inflacije češće kupovali kruh u pekarnicama, no sada se radije odlučuju za kupnju u supermarketu.

Pekarska industrija u Njemačkoj jako je pogođena energetskom krizom, kao i rastom cijena sirovina, a dodatni problem stvara i veliki manjak radne snage u ovom sektoru.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene