Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nedjeljna misa

Ruski patrijarh šokirao: "Umiranjem u Ukrajini čisti se od svih grijeha..."

Pravoslavni patrijarh Kiril
Pravoslavni patrijarh Kiril Foto: Afp
Ruski patrijarh Kiril tijekom nedjeljne mise izjavio je kako "žrtvovanje samoga sebe za ispunjenje vojne dužnosti čisti od svih grijeha", referirajući se na rat u Ukrajini.

Ruski patrijarh Kiril rekao je u sklopu svoje nedjeljne propovjedi referirajući se na rat u Ukrajini da "žrtvovanje samoga sebe kako bi se ispunila vojna dužnost čisti od svih grijeha".

"Znamo da mnogi danas umiru u raljama smrtonosne borbe. Crkva se moli da ona prestane što prije, da će što manje braće ubiti jedno drugog u ovom bratskom ratu", rekao je na početku, prenosi Ukrainska pravda.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 4 hrvatska treba biti oprezna Ivana Petrović o skandaloznoj izjavi Porfirija: "Zanimljiv je trenutak. Vučića se sve više pritišće oko Kosova..."

"Međutim, Crkva istovremeno shvaća da ako netko, vođen osjećajem dužnosti i snagom prisege koju je dao, ostaje vjeran zanimanju i umre dok izvršava svoju vojnu dužnost, onda ta osoba bez ikakve sumnje čini djelo koje je jednako žrtvovanju. Žrtvuje sebe za druge. Stoga vjerujemo da je to čisti od svih grijeha", rekao je Kiril.

Kiril je u prijašnjim propovijedima govorio kako Rusi čine "herojska djela" ako ubijaju Ukrajince.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene