Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili fotografije

Patka strelicom propucana kroz glavu, tako je tjednima plivala u jezeru: "Ovo je nevjerojatno tužno i vrlo okrutno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Patka s jezera Lowell nedaleko grada Boisea na istoku SAD-a oporavlja se nakon što joj je uspješno izvađena strelica koja joj je bila zabodena kroz glavu tjedan dana.

Patka je uhvaćena sa zabodenom strelicom iz 'puhalice' 24. siječnja. Spasitelji životinja s jezera Lowell pozvani su jer je plivala uokolo po jezeru sa strelicom koja je virila na obje strane njezine glavu.

Pročitajte i ovo Spašavanje medvjeda Marka - 1 akcija četiri šape FOTO Marko napokon na slobodi: "Živio je u nehumanim uvjetima i bio atrakcija za turiste" Koala kraj grane KAKO SPASITI KOALE Bolnica kakve nema nigdje u svijetu: Nakon požara i poplava izgubili su dom, ali u pomoć su im priskočili dobri ljudi

Akcija hvatanja ženke patke trajala je tjednima. Na kraju, patka je uhvaćena u mrežu koju su spasitelji ispucali iz posebno izrađene puške.

Patku je uhvatila i izliječila dr. Karlee Hondo-Rust, veterinar u bolnici Treasure Valley, piše Idaho News.

"Strelica je ušla tik ispod njezina oka. Da je prošla par milimetara dalje, patka bi izgubila oko", rekla je Hondo-Rust i dodala da se patka dobro voporavlja i reagira na lijekove protiv bolova i antibiotike. Nada se da će svojeg pacijenta moći pustiti na slobodu za par tjedana.

"Propucane ptice i mačke"

Melissa Blackmer, direktorica udruge za spašavanje životinja na jezeru Lowell kazala je da se ne radi o usamljenom slučaju.

"Tijekom godina, bilo je slučajeva u kojima su propucane ptice i mačke, no one nisu bile sretne i preživjele poput ove patke", dodala je Blackmer.

"Mislim da to radi pojedinac ili grupa, što je nevjerojatno žalosno i vrlo okrutno. To se ponavlja pa ćemo vjerojatno opet trčati za guskom ili patkom koja nije podlegla ozljedama", rekla je Blackmer.

"Ljudi ne shvaćaju što se može dogoditi životinjama koje su vani dok pucaju u njih", dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene