Zove se Ping Pong i slave ga kao heroja: riječ je o psu koji je spasio život novorođenom dječačiću kojeg je majka, tinejdžerka, zakopala na polju na sjeveroistoku Tajlanda da ga se riješi, objavila je u subotu policija.

Galerija


Dječačić je bio zakopan pod slojem smeća nedaleko od farme u okrugu Chumpuangu, u pokrajini Nakhon Ratchasima, ali ga je Ping Pong pronašao istoga dana, 15. svibnja.

Vezani članci Pas i mačka (Foto: Ivica Galović/PIXSELL) - 1 Tom ne da svog Jerryja: Priča koja je ganula cijelu Hrvatsku dobila je još slađi nastavak Čistačica (Foto: Screenshot/YouTube) Ima anđela čuvara: Jureći auto samo ju je okrznuo, a onda razbio sve pred sobom

Pas je počeo kopati i lajati, privukavši pozornost svojeg vlasnika, pastira, koji je prišao pogledati što je pronašao.

"Mislim da ga je pas pronašao nedugo nakon što ga je majka zakopala", rekao je policajac Panuvat Udkam, dodajući da je dijete smješteno u bolnicu i da je u dobrom zdravstvenom stanju.

Protiv majke, 15-godišnjakinje, pokrenut je kazneni postupak zbog pokušaja ubojstva i napuštanja djeteta. Tereti je se da ga se htjela riješiti jer se bojala da će se njezini roditelji ljutiti na nju, rekao je.

"Dakle, nakon što ga je rodila posve sama, zakopala ga je", rekao je.

Lokalni mediji s velikom su pozornošću popratili tu priču, a na društvenim mrežama građani su hvalili Ping Ponga: pas je čovjekov "najbolji prijatelj", rezimirao je jedan korisnik Facebooka. (Hina)

Aktivisti prepriječili put sudionicima povorke "Hod za život", policija privela 13 ljudi