Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Paris i Tunis parafirali okvirni sporazum o nuklearnoj suradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tunis i Francuska danas su u Tunisu parafirali okvirni sporazum o suradnji na području civilne nuklearne energije kojim se otvara put za pokretanje francuske električne centrale u Tunisu za 10 do 15 godina, doznaje se od francuskog predsjedništva.

Taj tekst koji pokriva područja obrazovanja, istraživanja, sigurnosti, isporuke električne energije i možda urana, potpisan je u nazočnosti francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, koji je u Tunis stigao u dvodnevni posjet i predsjednika Tunisa Zine El Abidine Ben Alija.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

Sporazum zaključen u ponedjeljak navečer između dviju zemalja mora odobriti povjerenstvo Europske unije i Europske atomske agencije (Euratom) kako bi stupio na snagu, precizira francuski izvor.

Nakon što je u svibnju 2007. Nicolas Sarkozy postao francuski predsjednik, Francuska je potpisala sporazume o "upotrebi i razvoju nuklearne energije u miroljubive svrhe" s dvije zemlje Magreba, Marokom i Alžirom, kao i s Libijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ti sporazumi izazivaju zabrinutost ekologa i nekoliko europskih partnera Francuske poput Velike Britanije i Njemačke, koji drže da oni pridonose širenju vojnih nuklearnih snaga

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene