Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Moamer Gadafi u velikom je strahu od savezničkih bombi od kojih se skriva po libijskim bolnicama, informacija je iz britanskih obavještajnih službi.


Nove informacije govore da je Gadafi paranoičan i da na bilo koji način pokušava pobjeći od NATO napada, piše Telegraph.co.uk. Vijest je to koja je procurila nakon što su Britanci i Francuzi pojačali napade na Tripoli i Gadafijeve snage.

Vezani članci Krešimir Luetić, predsjendik hrvatske liječnike komore Svjetski je dan bolesnika: ''Zdravstveni sustav je prenapregnut, opterećen, ali i dalje funkcionalan'' Libijska milicija (Foto: AFP) U Libiji 45 pripadnika milicije osuđeno na smrt zbog ubijanja prosvjednika za vladavine Moamera Gadafija

Kako se Gadafi u javnosti nije pojavio već tjednima, sumnja se da se skriva po bolnicama koje očito smatra najsigurnijima zato što savezničke snage tvrde da izbjegavaju civilne ciljeve. NATO u svojim priopćenjima ponavlja da im sam Gadafi nije cilj, no najmanje jedna akcija tjedno usmjerena je prema zgradi u kojoj se pretpostavlja da se nalazi Gadafi.

>> SAD: Gadafi bi trebao otići s vlasti i iz zemlje

Telegrapf navodi kako su učestali napadi imali psihološki utjecaj na Gadafija. Iz diplomatskih izvora dolazi informacija kako su Gadafijevi suradnici ovog tjedna prvi puta nagovijestili da bi se on mogao povući s vlasti.