Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubojice stigle u čamcu

"Prišao je i pucao u njega bez riječi": Tužitelj i borac protiv narkokartela ubijen na plaži na medenom mjesecu

Paragvajska državna tužiteljica
Paragvajska državna tužiteljica Foto: Afp
Paragvajski tužitelj zadužen za borbu protiv narkokartela ubijen je u utorak dok je bio na medenom mjesecu na kolumbijskom karipskom otoku, a napadači su pobjegli u čamcu, izvijestila je policija.

Paragvajski predsjednik osudio je ubojstvo tužitelja Marcela Peccija, koji se borio protiv narkokartela, kao "kukavičko ubojstvo", a kolega tužitelj rekao je da način ubojstva podsjeća na "mafiju", prenosi BBC. Pecci je ubijen s dva hica dok se opuštao na plaži na idiličnom turističkom otoku Baruu, prema izjavi njegove supruge, paragvajske novinarke Claudie Aguilere.

"Dvojica muškaraca napala su Marcela. Došli su u malom čamcu ili na jet skiju, istina je da nisam dobro vidjela. Jedan od napadača je prišao i bez riječi je pucao u Marcela dva puta, jedan metak ga je pogodio u lice, a drugi u leđa", opisala je.

Pročitajte i ovo Dairo Usuga "Usporediv jedino s Escobarom" Čak 500 vojnika i 22 helikoptera hvatalo najopasnijeg narkobosa na svijetu

Motiv ubojstva zasad nije poznat, ali paragvajski tužitelj Augusto Salas, Peccijev kolega, rekao je da je napad "tipičan za (narko) mafiju, pa ću tako misliti dok se ne dokaže suprotno".

Šef kolumbijske policije Jorge Luis Vargas rekao je da su u Baru poslana petorica istražitelja i da će dobiti podršku paragvajskih i američkih stručnjaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija OTKRIĆE U ŠVICARSKOJ Bijela kava, ali ne s mlijekom? U tvornici omiljenog napitka pronađeno više od pola tone kokaina

Kolumbijski predsjednik Ivan Duque "osudio je" ubojstvo na Twitteru i rekao da je svom paragvajskom kolegi Mariju Abdu Benitezu izrazio sućut i obećao "suradnju u pronalaženju odgovornih".

Paragvajska državna tužiteljica Sandra Quinonez rekla je da je Pecci dobio "važne presude" u 11-godišnjoj borbi protiv prekograničnog kriminala i narkokartela.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene