Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOBAR ULOV

Zavirili ispod kuhinjskog poda pa pronašli lonac pun zlatnika: Sada su bogatiji za više od šest milijuna kuna

Zlatnici, ilustracija
Zlatnici, ilustracija Foto: Getty Images
Britanski par pronašao je više od 260 drevnih zlatnika skrivenih ispod kuhinjskog poda i prodao ih na dražbi za 754 tisuće funti, prenijeli su u nedjelju britanski mediji.

Zbirka je bila skrivena u loncu ispod podnih dasaka iz 18. stoljeća kuće neimenovanog para u Ellerbyju u istočnom Yorkshireu. Zbirka koja datira iz razdoblja od 1610. do 1727. godine pronađena je prije tri godine, prenio je list The Independent.

Zlatnici su izvorno pripadali obitelji Fernley-Maisters iz grada Hulla. Obitelj je bila poznata po uvozu i izvozu drva, željezne rude i ugljena, a neki su članovi kasnije služili kao članovi parlamenta početkom 1700-tih.

Joseph Fernley i Sarah Maister vjenčali su se 1694. i živjeli su u selu East Yorkshire. Novac je par prikupio tijekom braka. Joseph je umro 1725. godine u dobi od 76 godina, dok je Sarah umrla u dobi od 80 godina 1745. godine, a "obiteljska loza ubrzo je izumrla".

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije terorizam Tri su osobe izbodene nožem: Žrtve prebačene u bolnicu, policija na ulicama

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema ozlijeđenih Drama na Heathrowu: Sudarila se dva zrakoplova

Spink & Son, aukcionari koji su prodali zlatnike, nazvali su konačnu prodajnu cijenu "apsolutno izvanrednom", pošto je zbirka prvotno bila procijenjena na 200.000 do 250.000 funti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene