Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Urbi et Orbi

Papa: Uskrs donosi poruku oprosta, dobrote i istine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je u uskrsnoj poruci Urbi et Orbi na vatikanskome Trgu sv. Petra rekao da Uskrs donosi poruku oprosta, dobrote i istine izmučenu svijetu, a nije ni spomenuo skandal koji trenutačno mori Crkvu, o svećeničkom silovanju djece i prikrivanju tih zlostavljanja.

‘Svojom smrću i uskrsnućem Isus Krist oslobodio nas je od ropstva grijeha i otvorio nam put prema obećanoj zemlji, Kraljevstvu Gospodnjem, univerzalnome kraljevstvu pravde, ljubavi i mira’, rekao je 82-godišnji Benedikt XVI. u poruci desecima tisuća vjernika po hladnom proljetnom kišicom. Uskrsna je poruka uz božićnu jedan od dvaju važnih Papinih govora. I ove je godine Papa pozvao na ‘mir’ i ‘slogu’ na Bliskome istoku, javlja Associated Press.

Pročitajte i ovo Državni vrh na uskrsnoj misi - 1 na Kaptolu FOTO Pogledajte tko je sve iz državnog vrha bio na uskrsnoj misi: Neki su poveli i supruge Slika nije dostupna Papa pozvao na mir u svijetu i na Balkanu

>> Papa predvodio Uskrsno bdijenje

Benedikt XVI. osudio je patnje kršćana u Pakistanu i drugdje gdje ima vjerskih progona. Prisjetio se i preživjelih nakon razornih potresa što su nedavno pogodili Haiti i Čile, a u govoru je osudio i opasne zločine trgovaca drogom u Latinskoj Americi. Prije početka Papina govora, javljaju talijanske agencije, dekan kolegija kardinala Angelo Sodano sasvim se neuobičajeno obratio Svetom Ocu, pohvalio ga kao hrabra vođu i kao ‘zlonamjerne priče’ odbacio optužbe o zataškavanju zlostavljanja.

‘Danas, kroza me, cijela vam crkva u zboru želi reći: Sretan Uskrs, voljeni Sveti Oče. Sretan Uskrs, Crkva je uz vas’, rekao je Sodano, a prenosi dpa. Papa je nakon uskrsne poruke udijelio apostolski blagoslov svima i čestitao Uskrs na 65 jezika, među kojima i na hrvatskome. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene