Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo je u novogodišnjoj poruci osudio atentat u kojem je u prvim satima 2017. ubijeno najmanje 39 osoba u Istanbulu te je pozvao cijeli svijet da radi zajedno u borbi protiv "pošasti terorizma".


"Nažalost, nasilje je prekinulo ovu noć želja i nade", rekao je argentinski papa pred oko 50.000 vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra u Rimu, na nedjeljnoj misi.

Vezani članci Koronavirus u Turskoj Turci pred najstrožim lockdownom, zatvaraju sve na gotovo tri tjedna: U trgovinama gužve, na cestama kilometarske kolone Koronavirus u Turskoj - 1 Erdogan vraća lockdown: Turska pod novim, strogim restrikcijama

"Žalostan, izražavam svoju bliskost s turskim narodom", rekao je Jorge Bergoglio i dodao da moli za brojne žrtve i ranjene.

Papa je također uputio poziv svim ljudima dobre volje da se suoče s terorizmom "s tom krvavom mrljom koja obavija svijet sjenom straha i užasa". Franjo je ranije zaželio svima godinu mira u Božjoj milosti.

"Draga braćo i sestre, sretna nova godina", rekao je papa Franjo s balkona bazilike svetog Petra.

"Godina će biti toliko dobra koliko će svatko od nas, uz Božju pomoć, pokušati činiti dobro svakog dana. Tako se gradi mir, govoreći 'ne' mržnji i nasilju i 'da' bratstvu i pomirenju", dodao je Papa. (Hina)