Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovaj vikend papa Benedikt XVI. u sklopu posjeta Španjolskoj govorit će protiv pobačaja, istospolnih zajednica i dekristijanizacije Europe.


Tijekom zadnjih pet godina vlada Josea Luisa Rodrigueza donijela je niz liberalnih zakona zbog kojih katolička crkva Papin dolazak pozdravlja kao znak potpore borbi protiv ovih reformi. Između ostalog novi zakoni Španjolkama omogućuju da pobace do 14.tjedna trudnoće, a do 22. tjedna ako postoji rizik za zdravlje ili anomalije ploda.

>> Gay aktivisti vježbaju ljubljenje za papu

Vezani članci Ivan Čorkalo s anonimnim izvorom - 1 Dijagnoza: Beba vam neće preživjeti, ali mi vam nećemo pomoći. Činilo se kao jedno horor-iskustvo, ali javlja se sve više žena s potpuno istom pričom! Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 6 Šokantan slučaj iz Rijeke: "Udahnula sam, napravila korak naprijed i pogledala ga. Kao da fali pola mene. Prazan zagrljaj. Ja sam mama bez djeteta...''

>> Prosvjedi u Barceloni za 'sekularnu državu'

U subotu i nedjelju Benedikt XVI. posjetit će Santiago de Compostelu, Barcelonu i Compasteli. Tijekom obilaska španjolskih svetišta , a posebno za vrijeme posjeta Composteli gdje je broj vjernika u stalnom porastu, papa će isticati koliko je važna obrana života i braka kao zajednice muškarca i žene te kako je bitno oduprijeti se ideji o dekristijanizaciji Europe. Posjet Španjolskoj 18. je putovanje pape u inozemstvo, a 12. u neku od europskih zemalja što je potvrda važnosti koju pridaje europskom kontinentu. (Hina)