Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Vatikana

Papa svećenicima: Budite življi na misama, nemojte reciklirati iste propovijedi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na misi posvećenja u vatikanskoj bazilici svetog Petra papa Franjo je svećenike pozvao da ožive svoje mise, da ne budu distancirani od pastve te da ne recikliraju stalno iste propovijedi.

Papa Franjo pozvao je u četvrtak svećenike da "ožive" svoje mise i da na njima govore iz srca i s više strasti kako bi se prevladala kriza "svećeničkog identiteta".

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj autijenciji Papa (Foto: AFP) "Problem neće nestati" Biskupi iz cijelog svijeta dolaze u Vatikan, razgovarat će o seksualnom zlostavljanju djece

"Svećenik koji ne govori iz vlastitog srca, koji ne izađe iz sebe samoga, postaje puki upravitelj", upozorio je Papa na misi posvećenja u bazilici svetog Petra pred 1.600 kardinala, biskupa, župnika i svećenika.

Na misi posvećenja na Veliki četvrtak Papa tradicionalno daje upute i šalje poruke svećenstvu.

>> VIDEO: Objavljenja Bergoglijeva poruka prije nego je postao Papa

"Dobar se svećenik prepoznaje prema tome koliko su njegovi ljudi posvećeni. Na primjer, kada izlaze s mise i izgledaju kao da su upravo čuli dobru vijest", kazao je Papa. Oni koji se distanciraju od svoje pastve ne vide ono najbolje u ljudima, kazao je Franjo.

Kritizirao je "tužne" svećenike koji recikliraju iste propovijedi i pozvao ih da "ožive svoje mise". Naglasio je kako je to jedan od načina borbe protiv sve veće sekularizacije u društvu. "Kriza svećeničkog identiteta prijeti svima nama i pridodaje se kulturalnoj krizi društva", kazao je Papa.

Franjo će predvečer predvoditi Misu večere Gospodnje, kojom počinje Vazmeno trodnevlje, u kaznenom zavodu za maloljetnike Casa del Marmo u predgrađu Rima. Tamo će izvršiti tradicionalni obred pranja nogu, ali novinarima pristup u zavod neće biti dopušten. Papu će moći pričekati ispred te kaznionice za maloljetnike. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene