Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reuters je objavio snimku uskršnje poruke,koju je papa Franjo još kao Jorge Bergoglio,nadbiskup Buenos Airesa uputio sunarodnjacima, a snimljena je par dana prije nego li je izabran za novog poglavara Katoličke crkve.


Kako izvještava agencija, uskršnja je poruka snimljena ubrzo nakon što je bivši papa Benedikt najavio svoj odlazak i prije početka konklava u Vatikanu, pa se pretpostavlja kako je Bergoglio poruku snimio ranije, pretpostavljajući da se neće na vrijeme vratiti u Argentinu. Ovo je njegova poruka.

'Nema većeg dokaza ljubavi od onoga koji je spreman dati vlastiti život za prijatelja.On (pokazuje na kip Isusa Krista) je to učinio za nas, on nam je dao takvu ljubav, tebi i meni. Uskrsnuo je i prati nas kroz čitav život. Dozvolite mu da i vas prati. Voli vas. Uskrs je življenje Isusa.'

Ova je uskršnja poruka dio tradicionalnog obraćanja argentinskim vjernicima, koju je papa Franjo, dok je bio kardinal, upućivao svake godine za blagdan Božića i Uskrsa.

Vezani članci Andrej Plenković i papa Franjo - 1 Plenković s Papom razgovarao o kanonizaciji hrvatskog kardinala: ''Naša su očekivanja poznata, ništa se ne mijenja'' Papa Franjo (Foto: AFP) Papa Franjo predvodio bogoslužje na Veliki petak: Posvetio ga žrtvama trgovine ljudima i patnjama migranata

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook