Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uskrs je življenje Isusa'

VIDEO: Objavljenja Bergoglijeva poruka prije nego je postao Papa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reuters je objavio snimku uskršnje poruke,koju je papa Franjo još kao Jorge Bergoglio,nadbiskup Buenos Airesa uputio sunarodnjacima, a snimljena je par dana prije nego li je izabran za novog poglavara Katoličke crkve.

Kako izvještava agencija, uskršnja je poruka snimljena ubrzo nakon što je bivši papa Benedikt najavio svoj odlazak i prije početka konklava u Vatikanu, pa se pretpostavlja kako je Bergoglio poruku snimio ranije, pretpostavljajući da se neće na vrijeme vratiti u Argentinu. Ovo je njegova poruka.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Predvodio misu Papa Franjo održao propovijed pred više tisuća vjernika: "Možemo se osjećati bespomoćno i obeshrabreno..." Papa Franjo upućuje poruku Urbi et Orbi (Foto: Dnevnik.hr) Poruka Gradu i svijetu Pred desecima tisuća vjernika: Papa uputio svijetu poruku Urbi et orbi, posebno zahvalio na jednom poklonu

'Nema većeg dokaza ljubavi od onoga koji je spreman dati vlastiti život za prijatelja.On (pokazuje na kip Isusa Krista) je to učinio za nas, on nam je dao takvu ljubav, tebi i meni. Uskrsnuo je i prati nas kroz čitav život. Dozvolite mu da i vas prati. Voli vas. Uskrs je življenje Isusa.'



Ova je uskršnja poruka dio tradicionalnog obraćanja argentinskim vjernicima, koju je papa Franjo, dok je bio kardinal, upućivao svake godine za blagdan Božića i Uskrsa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene