Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svećenici moraju biti 'glasnici pobjede na zlom', rekao je u ponedjeljak papa Benedikt XVI., izazvavši oduševljenje i pljesak nekoliko stotina vjernika koji su ga slušali u papinskoj palači u Castel Gandolfu, u sklopu molitve Kraljice Neba.


Papa je govorio o važnosti uloge svećenika u trenucima kada Katoličku crkvu u Europi i u SAD-u potresaju pedofilski skandali. 'Krštenjem dobivamo misiju koja nam nalaže da se ponašamo kao anđeli, glasnici Krista', no 'svećenici, Kristovi namještenici tu misiju moraju obavljati na poseban način', istaknuo je Benedikt XVI. Biti 'Kristovim glasnikom' znači širiti vijest o njegovu uskrsnuću, slaviti Uskrs u katoličkoj tradiciji i 'biti glasnikom pobjede nad zlom i nad smrću'.

Vezani članci Crkva, ilustracija Otkriveni brutalni zločini u katoličkoj školi u Njemačkoj:  Desetljećima zlostavljali dječake Svećenik, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Obavezno cijepljenje i za (neke) svećenike: Istekao rok za predaju potvrda, jedan je već napustio službu

Benedikt XVI. ostavljao je dojam mirnoće i većeg spokoja nakon prošloga Uskrsnog tjedna, kada se priremao i slavio najveći katolički praznik, ove godine zasjenjen medijskim napisima o pedofilskim skandalima katoličkih svećenika.

Pošto je izmolio Kraljicu Neba, molitvu posvećenu Djevici Mariji, koja tijekom uskrsnog razdoblja zamjenjuje angelus, pozdravio je vjernike okupljene u unutrašnjosti papinske palače Castel Gandolfo na šest jezika - francuskom, engleskom, njemačkom, španjolskom, poljskom, i talijanskom. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju