Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Bliskom istoku

Papa stigao u Jordan, prvu postaju svog pohoda Bliskom istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo stigao je u subotu u Aman, prvu postaju svoje kratkotrajne ali događajima bogate turneje po Bliskom istoku koja će proteći u znaku međuvjerskog i ekumenskog dijaloga i tijekom koje će posjetiti i Betlehem i Jeruzalem.

Nakon izlaska iz zrakoplova Svetog Oca je dočekao princ Gazi ben Mohamed, savjetnik jordanskog kralja za vjerska pitanja. Jedna djevojčica i dječak u narodnoj nošnji predali su mu stručak irisa koji je simbol te kraljevine.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Papa je ispred vojne garde pozdravio civilne i vjerske čelnike a onda je popio kavu u salonu zračne luke.

Zatim je sjeo u omanji bijeli automobil i u dugoj povorci pošao prema predsjedničkoj palači dok su vjernici na izlazu iz zračne luke mahali zastavama na kojima je pisalo "Živio Papa".

Papu u palači treba primiti kralj Abdulah II. koji je već dvaput posjetio Vatikan, prije mise na stadionu u Amanu u 15 sati po srednjoeuropskome vremenu. Predvečer će papa Franjo na obalama Jordana obići sirijske izbjeglice koji su pobjegli pred ratom u svojoj zemlji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene