Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo iznenađenje

Papa ruši još jednu tradiciju, misu na Veliki četvrtak služit će u zatvoru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikan je objavio da će novi papa za Veliki četvrtak misu služiti u jednom zatvoru za maloljetnike u rimskom predgrađu, čime se prekida tradicija da se misa na taj dan služi u bazilici Svetog petra ili bazilici svetog Ivana Lateranskog.

Papa Franjo će na Veliki četvrtak 28. ožujka predvoditi misu u zatvoru za maloljetnike Casal del Marmo u predgrađu Rima, umjesto u Vatikanu ili u svojoj rimskoj katedrali kao što je dosad bio običaj, objavio je Vatikan.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Veliki četvrtak, procesija Ususret Uskrsu Danas je Veliki četvrtak: Znate li što se obilježava i koji su običaji?

Misu će služiti u zatvorskoj kapeli na Veliki četvrtak popodne. Tijekom mise Franjo će oprati i poljubiti noge dvanaestorici ljudi u spomen na Isusovu gestu poniznosti prema svojim apostolima na oproštajnoj večeri.

>> Bartolomej pozvao papu Franju da mu se pridruži u Svetoj zemlji

Svi poglavari Katoličke crkve u moderno doba misu na Veliki četvrtak služili su ili u bazilici svetog Petra ili u bazilici svetog Ivana Lateranskog. Vatikanski glasnogovornik u četvrtak se na novinarsko pitanje nije mogao sjetiti je li ta misa ikada služena na nekom trećem mjestu.

Bivši nadbiskup Buenos Airesa Jorge Mario Bergoglio, koji je prošlog tjedna izabran za papu, u Argentini je imao običaj na Veliki četvrtak služiti mise u zatvorima, bolnicama ili staračkim domovima.

Misa na Veliki četvrtak jedna je u nizu službi tijekom Velikog tjedna, koji za katolike ove godine počinje na Cvjetnicu 24. ožujka i završava na Uskrs 31. ožujka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene