Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijalog između katoličke i pravoslavne crkve

Bartolomej pozvao papu Franju da mu se pridruži u Svetoj zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekumenski carigradski patrijarh Bartolomej I. pozvao je papu Franju, s kojim se sastao na privatnoj audijenciji, da zajedno posjete Svetu zemlju 2014. godine, izvijestila je novinska agencija za vjerska pitanja Asianews.

Carigradski patrijarh predlaže da se tako obilježi 50. godišnjica susreta u Svetoj zemlji patrijarha Atenagore i pape Pavla VI., začetnika dijaloga između pravoslavnih i katoličkih kršćana.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

>> Ribarski prsten pape Franje - znate li kakav je izabrao?

Bartolomej I. prvi je carigradski patrijarh koji je od crkvenog raskola 1054. godine sudjelovao na misi ustoličenja jednog pape. Novi poglavar Katoličke crkve ga je u srijedu primio na privatnoj audijenciji, a prema agenciji Asianews, dvojica crkvenih poglavara su već odredili niz područja na kojima će zajedno djelovati, poput teološkog dijaloga i zaštite okoliša, a razgovaralo se i o posjeti Feneru, povijesnoj istanbulskoj četvrti u kojoj stoluje pravoslavni carigradski patrijarh.

Papa Franjo je pozvao na 'jedinstvo svih koji vjeruju u Krista' i na 'bolju suradnju' između kršćana. Patrijarh je istaknuo 'iskustvo Dobrog Samarićanina latinoameričkog pape' koji je posebice osjetljiv na 'ljudsku bijedu i patnju'.

Papa Franjo također je u privatnu audijenciju primio i mitropolita Hilariona, 'ministra vanjskih poslova' Ruske pravoslavne crkve. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene