Obavijesti Video Pretražite Navigacija
žestoki nemiri

Papa Franjo svijetu poslao važnu poruku: "Zaustavite se!"

Papa Franjo pozvao je u nedjelju da se zaustavi rat između islamističkog pokreta Hamasa i Izraela i da se omogući doprema više humanitarne pomoći pojasu Gaze.

"Rat je uvijek poraz, to je uništenje ljudskog bratstva. Braćo, zaustavite se, zaustavite se!", pozvao je na nedjeljnom Angelusu na Trgu svetog Petra u Vatikanu.

"Ponavljam svoj poziv da prolazi budu otvoreni, da humanitarna pomoć nastavi stizati i da se taoci oslobode", dodao je Papa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Analiza mirovinskih sustava Trebali bi bezbrižno uživati u starosti, a bore se za goli opstanak: Spajanje kraja s krajem za neke je doživotan posao

Borci Hamasa infiltrirali su se 7. listopada na izraelski teritorij iz pojasa Gaze, šireći teror u napadu bez presedana od stvaranja Izraela 1948. godine.

Više od 1400 ljudi ubijeno je u Izraelu, većina njih su bili civili ustrijeljeni, živi spaljeni ili osakaćeni na dan napada, prema izraelskim vlastima.

Pročitajte i ovo Sarajevo: Skup potpore Palestincima "Prava strana povijesti" FOTO Sarajevo stalo uz Palestince: "Mi najbolje znamo kako je to nemati vode, hrane i kada djeca ginu"

Ministarstvo zdravstva u pojasu Gaze objavilo je u nedjelju da je preko 4700 Palestinaca ubijeno, a gotovo 16 tisuća ranjeno u izraelskim napadima od 7. listopada.

Izrael je intenzivirao napade na pojas Gaze u noći na nedjelju, u očekivanju najavljene kopnene invazije. Dodao je da su u tim udarima tijekom noći ubijeni deseci palestinskih boraca.

Glasnogovornik izraelske vojske potvrdio je također da je u Gazi 212 taoca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene