Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je bila policija?!

FOTO/VIDEO Pogledajte divljaštvo ispred sinagoge usred Beča: Jedna osoba skidala izraelsku zastavu, druga imitirala pucanje iz mitraljeza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred sinagoge u Beču u petak navečer nasilno je skinuta izraelska zastava. Austrijanci se pitaju kako je to moguće s obzirom na to da sinagoge čuva policija.

U subotu navečer nepoznate osobe strgnule su izraelsku zastavu sa sinagoge usred Beča.  Dok viču, jedna osoba skida izraelsku zastavu, a druga osoba imitira pucanje iz mitraljeza.

Policija je potvrdila da se incident dogodio nakon što je video osvanuo na internetu. Objavio ga je Bini Guttmann, bečki član odbora Svjetskog židovskog kongresa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Spasili prste čovjeku Jadrolinijin trajekt po najvećem nevremenu isplovio iz luke na Visu prema Splitu: Samo je on mogao spasiti mladića iz Komiže

"Sinoć je došlo do antisemitskog napada na gradski hram u Beču. Situacija je ozbiljna i za Židove u Europi", napisao je o videu u subotu navečer.

Video prikazuje dva mladića kako spuštaju izraelsku zastavu koja je visjela iznad vrata sinagoge. Gradski hram je najvažnija sinagoga u Beču, a osnovana je 1826. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene