Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bez bojazni

Papa pozvao Europu da se otvori Bogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je pozvao Europu da se 'otvori Bogu' i da 'mu krene ususret bez bojazni' te je nazvao tragičnima pokrete organizirane protiv svećenika na tom kontinentu krajem 19. stoljeća.

'Božje ime treba ponovno radosno odzvanjati europskim nebom', rekao je Papa na misi koju je predvodio u španjolskome svetištu Santiagu de Composteli.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Teroristički napad? ČIle: U eksploziji u metrou 14 ozlijeđenih Slika nije dostupna Previše jede VIDEO Santiago je beba koja ima 8 mjeseci i nevjerojatnih 21 kilogram

'Europa znanosti i tehnologija, Europa civilizacije i kulture trebala bi istodobno biti otvorena uzvišenosti i bratstvu s drugim kontinentima', rekao je.

Korijeni kršćanske tradicije, smatra Benedikt XVI., 'utkani su u temelje velikih filozofskih, literarnih, kulturnih i socijalnih ostvarenja u Europi'.

>> Papa upozorio kako je sukob vjere i suvremenog doba jako živ

'Tragično je bilo, osobito u 19. stoljeću, kada se proširilo uvjerenje da je Bog protivnik čovjekov i neprijatelj njegove slobode', rekao je Benedikt, dodavši kako su ideje 'što su ih tada zagovarali protivnici svećenstva i ateisti bile pokušaj da se ocrni istinska biblijska vjera'.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene