Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. je pozvao Europu da se 'otvori Bogu' i da 'mu krene ususret bez bojazni' te je nazvao tragičnima pokrete organizirane protiv svećenika na tom kontinentu krajem 19. stoljeća.


'Božje ime treba ponovno radosno odzvanjati europskim nebom', rekao je Papa na misi koju je predvodio u španjolskome svetištu Santiagu de Composteli.

Vezani članci Slika nije dostupna Proglašeni mrtvima: 'Djeca tišine' zahtijevaju istinu! Slika nije dostupna ČIle: U eksploziji u metrou 14 ozlijeđenih

'Europa znanosti i tehnologija, Europa civilizacije i kulture trebala bi istodobno biti otvorena uzvišenosti i bratstvu s drugim kontinentima', rekao je.

Korijeni kršćanske tradicije, smatra Benedikt XVI., 'utkani su u temelje velikih filozofskih, literarnih, kulturnih i socijalnih ostvarenja u Europi'.

>> Papa upozorio kako je sukob vjere i suvremenog doba jako živ

'Tragično je bilo, osobito u 19. stoljeću, kada se proširilo uvjerenje da je Bog protivnik čovjekov i neprijatelj njegove slobode', rekao je Benedikt, dodavši kako su ideje 'što su ih tada zagovarali protivnici svećenstva i ateisti bile pokušaj da se ocrni istinska biblijska vjera'.(Hina)