Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U jakoj eksploziji na stanici podzemne željeznice u Santiago de Chileu najmanje 14 osoba je ozlijeđeno, a taj je čin čileanska vlada nazvala "terorističkim" iako nitko nije preuzeo odgovornost za eksploziju.


"To je čin koji ima sve karakteristike terorističkog čina, tu nema nikakve sumnje", kazao je novinarima glasnogovornik vlade Alvaro Elizalde.

Vezani članci Eksplozija u tvornici kod Venecije - 3 Panika kod Venecije! Eksplozija u tvornici acetona, širi se ogroman dim Slika nije dostupna Trenutak u kojem je vlak iskliznuo i zabio se u zgradu

Do eksplozije je došlo u trgovačkoj zoni stanice Escuela Militar, na najfrekventnijoj liniji u glavnom gradu Čilea, u doba ručka. Po prvim rezultatima istrage radi se o napravi kućne izrade položenoj u koš za otpatke.

Stanica podzemne željeznice zatvorena je i policija pregledava mjesto događaja.

VIDEO Veliki požar u Čileu: 12 mrtvih, uništeno 2.000 domova!

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Mahmud Aleuy kazao je da su "osumnjičena dvojica mladića" koji su pobjegli u vozilu.

Dosad nijedna skupina nije preuzela odgovornost za napad i vlada je kazala da će se protuteroristički zakon u potpunosti primjenjivati.

"Vlada neće predahnuti dok se krivci ne uhite i osude jer su pokušali usmrtiti nevine Čileance", kazao je ministar unutarnjih poslova Rodrigo Penailillo. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook