Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Španjolskoj

Papa upozorio kako je sukob vjere i suvremenog doba jako živ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Bendikt XVI. na početku posjeta Španjolskoj izjavio je da je u toj zemlji sukob vjere i suvremenog doba 'jako živ' te pozvao Europu da se nanovo okrene svojim kršćanskim korijenima.

Upozorivši na opasnost od povratka agresivnom antiklerikalizmu kakav je Španjolskom vladao 30-ih godina 20. stoljeća, Sveti Otac je pozvao na izmirenje vjere i sekularnosti, a ne na sukob.

>> Sagrada Familia sutra napokon postaje bazilika

>> Papa u borbi protiv pobačaja

Papa je nešto ranije doputovao u Santiago de Compostelu, treće najvažnije katoličko hodočasničko središte nakon Rima i Jeruzalema, i svoju prvu postaju u dvodnevnu pohodu Španjolskoj. Benedikta XVI. dočekao je u zračnoj luci prijestolonasljednik Felipe, sin kralja Juana Carlosa, i njegova supruga princeza Letizia.

Papa zasad nije progovorio o društvenim reformama u Španjolskoj koje zadnjih godina provodi Zapaterova socijalistička vlada koja je ozakonila istospolne zajednice i proširila pravnu bazu za pobačaj.

Papa je spomenuo sutrašnji posjet Barceloni, gdje će posvetiti crkvu Svete obitelji (Sagradu Familiju) koja još nije dovršena, i uzdignuti je na rang bazilike. Benedikt XVI. je još u zrakoplovu odao počast odvažnosti njezina graditelja, katalonskog arhitekta Antonija Gaudija, gorljivog katolika, koji se 's novom kreativnošću uspio uklopiti u tradiciju velikih katedrala'.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene