Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI. potpisao je u petak dugoočekivano pastoralno pismo irskim katolicima o svećeničkom zlostavljanju djece, priopćila je Sveta Stolica.


Pismo će se objaviti u subotu, a predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice, velečasni Federico Lombardi izvijestit će istodobno o njegovu sadržaju na tiskovnoj konferenciji kojoj će nazočiti predstavnici medija akreditirani pri Svetoj Stolici.

Vezani članci Nikola Grmoja Grmoja ne odustaje: "Ne znate na koga ste se namjerili'' Nikola Grmoja Grmoja šokirao izjavama i izazvao niz reakcija: "Jedna od skandaloznijih izjava nekog saborskog zastupnika''

Benedikt XVI. je rekao vjernicima na općoj audijenciji srijedom kako se nada da će pismo 'pomoći u procesu pokajanja, iscjeljenja i obnove'.

Papine izjave podudarile su se vremenski s isprikom čelnika irske Katoličke crkve, kardinala Seana Bradyja, zbog toga što nije obavijestio policiju o svećeniku osuđenom za spolno zlostavljanje 20 djece tijekom četrdesetogodišnjeg razdoblja.

Početkom tjedna visoki dužnosnik Svete Stolice, nadbiskup Rino Fisichella rekao je da će u pismu biti navedene 'posebne mjere' o tome kako crkvene ustanove i zajednice, ne samo u Irskoj, trebaju postupiti u slučaju pedofilije ili drugih oblika zlostavljanja.