Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba pomoći u procesu pkajanja'

Papa potpisao pismo o zlostavljanju djece u Irskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. potpisao je u petak dugoočekivano pastoralno pismo irskim katolicima o svećeničkom zlostavljanju djece, priopćila je Sveta Stolica.

Pismo će se objaviti u subotu, a predstojnik tiskovnog ureda Svete Stolice, velečasni Federico Lombardi izvijestit će istodobno o njegovu sadržaju na tiskovnoj konferenciji kojoj će nazočiti predstavnici medija akreditirani pri Svetoj Stolici.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Majka puna ljubavi" Susjedi u šoku: Majka snimala petogodišnju kćer i prodavala slike pedofilima Uhićenje pedofila Akcija Armagedon Velika akcija MUP-a Srbije: Uhitili osam pedofila, iskorištavali djecu od tri do 14 godina starosti

Benedikt XVI. je rekao vjernicima na općoj audijenciji srijedom kako se nada da će pismo 'pomoći u procesu pokajanja, iscjeljenja i obnove'.

Papine izjave podudarile su se vremenski s isprikom čelnika irske Katoličke crkve, kardinala Seana Bradyja, zbog toga što nije obavijestio policiju o svećeniku osuđenom za spolno zlostavljanje 20 djece tijekom četrdesetogodišnjeg razdoblja.

Početkom tjedna visoki dužnosnik Svete Stolice, nadbiskup Rino Fisichella rekao je da će u pismu biti navedene 'posebne mjere' o tome kako crkvene ustanove i zajednice, ne samo u Irskoj, trebaju postupiti u slučaju pedofilije ili drugih oblika zlostavljanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene