Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa osudio sramotno djelovanje Camorre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. osudio je tijekom posjeta Napulju "sramotno" nasilje što ga ondje provode mafijaši Camorre, čime doprinose sve većem bezakonju u tom južnom talijanskom gradu.

Obraćajući se vjernicima okupljenim na napuljskom glavnom trgu, Sveti Otac je rekao kako se katolici moraju potruditi da spriječe da njihova djeca postanu žrtve kušnje ulaska u svijet kriminala kojemu su izloženi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deset godina u radnom logoru? Počelo suđenje dvjema američkim novinarkama u Sjevernoj Koreji Slika nije dostupna Istraživanje: Globalno zagrijavanje polova posljedica ljudskog djelovanja

"Za mnoge to nije jednostavno: toliko je siromašnih... a prisutan je i taj žalosni fenomen nasilja. Bez sumnje postoji potreba zajedničkog djelovanja u borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja", rekao je Papa.

Napulj, najveći grad na talijanskom jugu, s puno nezaposlenih građana već je dugo sinonim za kriminal i nasilje, a ujedno je i sjedište Camorre, lokalne verzije sicilijanske mafije koja vodi protuzakonite poslove trgovine drogom i iznuđivanja novca.

"Ovdje se na žalost ne suočavamo samo sa sramotnim brojem zločina Camorre već i sa činjenicom da nasilje postaje opći način razmišljanja ... a posebno su mu izloženi mladi", upozorio je Benedikt XVI.

Zbog velikog broja nezaposlenih u Napulju Camorri se priključuje sve veći broj ljudi, posebno mladih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene