Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio Kalabriju

Papa osudio patnje djece žrtava mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo osudio je u subotu u posjetu Kalabriji patnje koje moraju podnositi djeca žrtve mafije, odašiljući poruku solidarnosti majkama i bakama zatvorenima u lokalnom zatvoru.

"Više nijedno dijete ne smije podnositi tolike patnje", kazao je papa unutar zatvorskog centra Castrovillari, blizu Cassano allo Jonia, dvjema bakama malog Nicole Campolonga (3), žrtve obračuna koji je u siječnju potresao cijelu Italiju. Njegovo je tijelo pronađeno zajedno s onim njegova djeda u spaljenom automobilu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Mlade Kalabrežane novači se za krijumčarenje droge a umiru i u nasilju 'Ndranghete ili se pak nađu u zatvoru.

Papa Franjo o bivšoj Jugoslaviji: Neke nacije ni ljepilo ne može držati zajedno

U govoru prepunom emocija, ispred 200 zatočenih muškaraca i žena, nekih u suzama, koje je pozdravio jednog po jednog, Franjo je dodao: "I ja činim greške i moram se pokajati".

"Želio bih izraziti bliskost pape i Crkve svakom muškarcu i ženi koji se nalazi u zatvoru u svim dijelovima svijeta, dodao je papa koji je u Buenos Airesu često odlazio u zatvore te prao stopala mladim zatvorenicima u Rimu, povodom Velikog četvrtka, ubrzo nakon njegova izbora 2013.

Franjo je svoju poruku usredotočio na uklapanje u društvo, kako zatvor ne bi bio samo "instrument kažnjavanja ili društvene odmazde". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene