Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pobačaj je likvidacija nerođene djece'

Papa optužio bogate zemlje da ucjenjuju siromašne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. optužio je bogate zemlje da 'ucjenjuju' siromašne uvjetujući svoju gospodarsku pomoć prihvaćanjem politike 'protivne životu' u godišnjoj 'poruci mira'.

U tom dokumentu namijenjenom razmišljanju uoči dolaska Nove godine koja se u Katoličkoj crkvi slavi kao 'svjetski dan mira', Papa poziva vjernike da se u proces globalizacije uključe većom solidarnosti između bogatih i siromašnih zemalja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U suradnji s WHO-om GSK daruje 50 milijuna cjepiva H1N1 siromašnim zemljama Slika nije dostupna Bush naredio hitno povećanje pomoći u hrani siromašnim zemljama

Papa je žestoko napao tumačenje da je siromaštvo posljedica demografskih prilika i osudio je 'kampanje za smanjenje broja poroda koje se vode na svjetskoj razini' ne poštujući 'dostojanstvo žene' i 'prava supružnika'.

Usto je osudio proširenost pobačaja koji je nazvao 'likvidacijom milijuna nerođene djece u ime borbe protiv siromaštva' koja je 'u stvari ubijanje najsiromašnijih ljudskih bića'".

Papa je izrazio žaljenje što zemlje kojima haraju pandemije poput AIDS-a 'moraju u borbi s bolesti trpjeti ucjenu onih koji svoju gospodarsku pomoć uvjetuju prihvaćanjem politika protivnih životu'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene