Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U suradnji s WHO-om

GSK daruje 50 milijuna cjepiva H1N1 siromašnim zemljama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska farmaceutska tvrtka GlaxoSmithKline najavila je da će pokloniti 50 milijuna doza svojeg cjepiva protiv svinjske gripe Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji kako bi pomogla siromašnim zemljama.

'GSK radi s WHO-om i zdravstvenim vlastima kako bi isporuke tim zemljama počele do kraja studenog', priopćeno je iz tvrtke. 'GSK se obvezao podržati napore vlada i zdravstvenih vlasti u svijetu radi zaštite stanovništa od pandemije', izjavio je Andrew Witty, glavni direktor GSK-a. 'Naš angažman prepoznaje potrebe zemalja u razvoju i ta donacija od 50 milijuna doza omogućit će da cijepljenje ubrzo počne u nekima od najsiromašnijih zemalja na svijetu', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više štete nego koristi 1976. jedna žrtva svinjske gripe, a 25 žrtava cjepiva Slika nije dostupna Prednost kroničnim bolesnicima Cijepljenje protiv gripe počinje u četvrtak

>> Istraživanje: H1N1 ipak najsmrtonosniji za starije i - pretile!

Direktorica WHO-a Margaret Chan obradovala se toj 'vrlo darežljivoj donaciji'. 'To je prava gesta solidarnosti prema onima koji inače ne bi mogli doći do cjepiva', ocijenila je ona. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene