Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo proglasio je svetima u nedjelju ujutro četiri redovnice koje su živjele u 19. stoljeću, dvije Palestinke, jednu Francuskinju i jednu Talijanku, pozivajući okupljene da slijede njihov "svijetli primjer".


Mariam Bawardi (1846.-1878.), Marie-Alphonsine Ghattas (1843.-1927.), Jeanne Emilie de Villeneuve (1811.-1854.) te Maria Cristina dell'Immacolata (1856.-1906.) kanonizirane su tijekom mise na otvorenom na Trgu sv. Petra.

Vezani članci Papa Franjo u Fatimi grli Lucasa Baptistu (Foto: AFP) Zbog ovog je dječaka papa Franjo proglasio dvoje novih svetaca Papa Franjo u Fatimi (Foto: AFP) Papa proglasio svetima Francisca i Jacintu, dvoje pastira iz Fatime

Pred okupljenima papa Franjo je pohvalio put koji su odabrale te redovnice, s njihovim portretima na pročelju bazilike.

Papa Franjo Mahmudu Abasu: 'Vi ste anđeo mira'

"Ostati u Bogu i njegovoj ljubavi, najavljujući riječima i životom uskrsnuće Isusa, te svjedočeći o jedinstvu među nama i ljubavi prema svima: to su učinile četiri danas proglašene svetice", rekao je on.

Papa je govorio o osobnosti svake od četiriju žena, u prisustvu palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i francuskog ministra unutarnjih poslova Bernarda Cazeneuvea.

Mariam Bawardi utemeljila je u Betlehemu prvi karmelićanski samostan u Palestini, a Marie-Alphonsine Ghattas kongregaciju Presvete krunice u Jeruzalemu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook