Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo proglasio je svetima u nedjelju ujutro četiri redovnice koje su živjele u 19. stoljeću, dvije Palestinke, jednu Francuskinju i jednu Talijanku, pozivajući okupljene da slijede njihov "svijetli primjer".


Mariam Bawardi (1846.-1878.), Marie-Alphonsine Ghattas (1843.-1927.), Jeanne Emilie de Villeneuve (1811.-1854.) te Maria Cristina dell'Immacolata (1856.-1906.) kanonizirane su tijekom mise na otvorenom na Trgu sv. Petra.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog ovog je dječaka papa Franjo proglasio dvoje novih svetaca Slika nije dostupna Papa proglasio svetima Francisca i Jacintu, dvoje pastira iz Fatime

Pred okupljenima papa Franjo je pohvalio put koji su odabrale te redovnice, s njihovim portretima na pročelju bazilike.

Papa Franjo Mahmudu Abasu: 'Vi ste anđeo mira'

"Ostati u Bogu i njegovoj ljubavi, najavljujući riječima i životom uskrsnuće Isusa, te svjedočeći o jedinstvu među nama i ljubavi prema svima: to su učinile četiri danas proglašene svetice", rekao je on.

Papa je govorio o osobnosti svake od četiriju žena, u prisustvu palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa i francuskog ministra unutarnjih poslova Bernarda Cazeneuvea.

Mariam Bawardi utemeljila je u Betlehemu prvi karmelićanski samostan u Palestini, a Marie-Alphonsine Ghattas kongregaciju Presvete krunice u Jeruzalemu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook