Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret u Vatikanu

Papa Franjo Mahmudu Abasu: 'Vi ste anđeo mira'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa Papa je nazvao "anđelom mira" na susretu u subotu u Vatikanu, uoči kanonizacije dviju palestinskih redovnica.

Privatna audijencija na kojoj su Abas i papa Franjo izmijenili darove u srdačnom ozračju trajala je dvadesetak minuta.

Pročitajte i ovo Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!" Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način

Predsjednik Abas trebao bi u nedjelju ujutro prisustvovati kanonizaciji Mariam Bawardi (1846.-1878.), utemeljiteljice u Betlehemu prvog karmelićanskog samostana u Palestini, i Marie-Alphonsine Ghattas (1843.-1927.), utemeljiteljice kongregacije Presvete krunice u Jeruzalemu.

Papa priznaje Palestinu: Izraelci razočarani, Palestinci slave

Još dvije redovnice, Francuskinju Jeanne Emilie de Villeneuve te Talijanku Mariu Cristinu dell'Immacolatu trebao bi kanonizirati papa Franjo u nedjelju ujutro na Trgu sv. Petra.

Sporazum o pravima Katoličke crkve na palestinskom teritoriju, u pregovorima već 15 godina, trebao bi se uskoro potpisati između Vatikana i "Palestinske države", objavila je u srijedu Sveta Stolica.

Prve informacije govore o mogućem potpisivanju već za vikend. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene