Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

"Ivan Pavao II. me izliječio", riječi su francuske časne sestre koja je bolovala od Parkinsonove bolesti, a njezino iznenadno ozdravljenje koje tradicionalna medicina ne može objasniti, podneseno je kao dokaz Crkvi koji bi trebao ići u prilog kanonizaciji Ivana Pavla II.


Časna sestra Marie Simon-Pierre (46) prvi je put priču u petak iznijela javnosti. 

Vezani članci Slika nije dostupna Zločesti 'svećenik' Gaultier kaznio 'časnu sestru' Lady Gagu! Slika nije dostupna VIDEO: Časna sestra četiri noći bila zarobljena u liftu

"Bila sam bolesna, a sada sam izliječena. Sada je na Crkvi da se izjasni je li riječ o čudu", rekla je vidno uzbuđena, ali uz sretan osmijeh časna sestra pred mnoštvom kamera, u samostanu nadbiskupije u Aix-en-Provence.

"Moje je izlječenje Božje djelo, realizirano posredovanjem Ivana Pavla II. To je nešto iznimno snažno i teško je objasniti riječima", rekla je časna okupljenima.

Sestri Marie Simon-Pierre 2001. dijagnosticirana je arkinsonova bolest. 

Nakon smrti Pavla Ivana II., 2. travnja 2005. njezino se
stanje iznenada pogoršalo, da bi se u ujutro 3. lipnja 2005. probudila potpuno zdrava. 

Njezina je izjava jedna od najvažniji za proces beatifikacije Karola Wojtyle. 

"Ne mogu vam objasniti što sam tada uistinu osjećala. Znam da se radilo o iznimno snažnom osjećaju, gotovo misterioznom koji vam ne mogu opisati riječima", rekla je novinarima.

"Probudila sam časnu sestru koja je bila često sa mnom, pazeći na mene i pokazala joj ruku koja više nije drhtala. Obje smo ostale osupnute. Odmah sam uzela olovku u ruku i počela pisati, a ruka je sama klizila po praznom papiru. Ivan Pavao II. kojemu sam se molila izliječio me", rekla je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju