Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dužnosnici američkog Zastupničkog doma pozvali su četvrtak papu Franju da održi govori pred Kongresom na zajedničkom zasijedanju.


Ako Papa prihvati taj službeni poziv koji mu je uputio republikanski predsjednik Zastupničkog doma John Boehner, papa Franjo, koji je u četvrtak obilježio prvu godišnjicu na funkciji, bio bi prvi papa koji će održati govor pred američkim Kongresom, rekao je jedan savjetnik Johna Bohnera.

Prva godina pape Franje u slikama

Vezani članci Papa Franjo Profesori teologije osudili stajalište Vatikana o gej parovima: ''Život i ljubav istospolnih parova nisu manje vrijedni pred Bogom'' Tisuće ljudi na Povorci ponosa 2019. Ništa od blagoslova gej brakova: "Bog ne može blagosloviti grijeh. Istospolni brakovi nisu dio božjeg plana"

"Papa Franjo je nadahnuo milijune Amerikanca", istaknuo je taj republikanac u priopćenju. "Njegovi neprestani pozivi na zaštitu naranjivijih među nama, probudili su srca na svim kontinentima".

Nikakav datum nije spomenut u pozivu, ali argentinski papa planira 2015. posjetiti Sjedinjene Države, prema američkim medijima.

Oko četvrtine američkog stanovništva su katolici, ili oko 78 milijuna ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook