Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lihvarstvo je dramatična društvena bol koja ranjava nepovredivo dostojanstvo ljudskog bića, rekao je Papa na audijenciji u srijedu.


Kada obitelj nema novaca za hranu jer mora vraćati zajam s lihvarskim kamatama, onda to nije ljudski, nije kršćanski, rekao je papa Franjo tijekom opće audijencije u srijedu. Pozdravio je predstavnike protulihvarskih udruga i pozvao odgovorne u institucijama da spriječe lihvare. Lihvarstvo je ocijenio kao 'dramatičnu društvenu bol koja ranjava nepovredivo dostojanstvo ljudskog bića'.

Vezani članci Ilustracija Pedofilija potresa Katoličku crkvu u Hrvatskoj: Zašto HBK šuti? Papa Franjo Papa pozdravio tisuće izbjeglica: "Svatko od vas zaslužuje pažnju, pokazali ste čvrstu volju"

Papa Franjo je pozvao odgovorne i da učine sve kako nikome ne bi manjkao posao. 'Neka ne manjka posao! To je izvor dostojanstva! Neka nadležni učine sve i neka zabrinutost za posao bude svima u središtu pažnje', kazao je Franjo. Današnju katehezu papa Franjo je posvetio krizmi i pozvao roditelje da krizmaju djecu, jer samo krštenje nije dovoljno. Papa je objasnio kako Sveta potvrda (krizma) čini dio sakramenata kršćanske inicijacije, koja se sastoji od krštenja, krizme i euharistije. S krizmom se dobiva snaga Duha i bez nje se ostaje na pola puta, kazao je papa Franjo.

FOTO Pogledajte grafit koji se svidio i Vatikanu

Prije i poslije opće audijencije papa Franjo se na Trgu sv. Petra zadržao s vjernicima. Na koncu je počela padati i kiša, a papa Franjo je kazao: Posljednjih srijeda blagoslivljaju nas s neba, ali budite hrabri, naprijed. Opća audijencija će se sljedeće srijede održati u dvorani Pavla VI. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju