Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Benedikt XVI., koji je u odlasku, objavio je novu poruku na Twitteru, vjerojatno jednu od svojih posljednjih prije odlaska.


'Korizma je pravo vrijeme u kojem treba ponovno pronaći vjeru u Boga kao uzdanice naših života i života Crkve', napisao je papa Benedikt XVI. na svojem Twitter profilu.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Poslušajte kakvu je poruku premijer poslao za veliki koncert Vax Live: "Pandemiju ćemo okončati kad svi budu imali mogućnost cijepiti se" Slika nije dostupna Benedikt XVI. priznao slabu točku dok je bio u Vatikanu

>> Zanima vas tko će biti novi papa? Evo pojašnjenja ključnih pojmova!

Papu Benedikta je danas na Trgu sv. Petra u Vatikanu dočekalo na desetke tisuća vjernika, kako bi poslušali njegove riječi u jednom od njegovih posljednjih pojavljivanja u javnosti, prije nego li odstupi s dužnosti 28. veljače.

Papa je s prozora pročitao molitvu okupljenim vjernicima i zahvalio svima koji mole za njega i koji mu pružaju podršku posljednjih nekoliko dana, otkako je objavio da će odstupiti s dužnosti poglavara katoličke crkve.

'Molite za mene i idućeg papu'

Vjernici su skandirali 'Živio Papa', a bilo je i transparenata koji su nosili poruke 'Volimo te' za papu u odlasku. On je svima uputio i slijedeće riječi:

'Crkva poziva sve svoje članove na samoobnovu... što se sastoji od borbe, duhovne borbe, jer zli duh želi da zastranimo s puta prema Bogu'.

'Preklinjem vas da se nastavite moliti za mene i za idućeg papu', rekao je Benedikt XVI.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook