Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ZOO: Medvjedi raskomadali mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Jovanović (23) iz Beograda pronađen je mrtav i napola pojeden u kavezu s medvjedima. Pretpostavlja se da je tijekom vikenda, kada se u Beogradu održavao godišnji festival piva, pijan pao preko zidina Kalemegdanske tvrđave gdje se nalazi Zoološki vrt.

Muškarac je pronađen potpuno gol, a njegova odjeća ležala je netaknuta u kavezu pa se pretpostavlja da ju je skinuo prije pada. Dva odrasla medvjeda, Maša i Miša, odvukli su tijelo u dio kaveza namijenjen hrani. 

Pročitajte i ovo Spašavanje bjeloglavog supa - 4 na oporavku u ZOO-u Veličanstvena zaštićena ptica zalutala na - zagrebačku obilaznicu. Neizvjesno je hoće li se oporaviti, ali jedna je stvar dobar znak Slika nije dostupna Sektaši ga bacili sa zida u medvjeđi kavez?

Do trenutka kada su naišli čuvari, medjvedi su pojeli potkoljenicu, stopalo, dio trbuha i mladićeve usnice. Prema dosadašnjim saznanjima, Jovanoviću je prilikom pada pukla lubanja, pa se pretpostavlja da je već u tom trenutku bio mrtav, no pravi uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije. 

Lokalni mediji javljaju da je policija u kavezu pronašla i nekoliko mobilnih telefona, kao i limenke od piva.

"Vjerojatno je bio pijan ili drogiran. Samo idiot bi skočio u kavez s medvjedima", rekao je direktor zoološkog vrta Vuk Bojović te dodao kako čuvari Zoološkog vrta svake večeri otkako traje "Beer fest" imaju problema s njegovim bahatim i pijanim posjetiteljima koji preskaču ogradu i uznemiravaju životinje.

Prema riječima zaposlenika ZOO-a od početka festa broj noćnih čuvara je povećan radi češćeg provjeravanja životinja. 

"Nevjerojatno je i to što se takvi događaju organiziraju u blizini ZOO-a, jer je poznato da su životinje vrlo osjetljive i lako postaju razdražljive kad ih netko maltretira", kažu čuvari. 

"Strašno je što sve rade. Gađaju životinje ciglama, konzervama piva i drugim predmetima. Neki čak vode ljubav u stražarskoj kućici na tvrđavi, koja je nesigurna i samo što se ne sruši. To je nevjerojatno! Čuvari s njima ne mogu na kraj. Iste te večeri dvojica mladića nagovarali su jedan drugoga da skoče u kavez s bijelim medvjedima i vjerojatno bi to i učinili da nije došao treći i obojicu ih odvukao", rekao je direktor ZOO vrta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene