Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao snijeg

FOTO Zabijeljele se austrijske Alpe: "Stigla zima! Još jučer je u nižim dijelovima bilo 26,5 stupnjeva"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zima je stigla na austrijske Alpe. U utorak je u nižim dijelovima Alpi bilo 26,5 stupnjeva, a već je u srijedu na visini od 2000 metara pao debeli sloj snijega.

Na Alpe u Austriji stigla je zima. WetterOnline, najveći internetski pružatelj informacija o vremenu u Njemačkoj, na Facebooku je napisao kako je još u utorak u nižim dijelovima bilo 26,5 stupnjeva. Već u srijedu je, kako su napisali, na 2000 metara pao debeo sloj snijega.

Alpska cesta Grossglockner s 36 oštrih zavoja, na kojoj je najbolje voziti polako, bez naglih pokreta po gasu, nalazi se na samo četiri sata vožnje od Zagreba. Alpska cesta doseže nadmorsku visinu od 2504 metra, zbog čega je nazivaju i najvišom u Austriji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve mora biti po pravilima Ove godine vraća se omiljeni zimski sport mnogih Hrvata: Jedna zemlja već objavila uvjete za dolazak na skijaške staze

Za promet je otvorena od svibnja do početka studenog, a svake godine njome prođe oko milijun ljudi koji žele uživati u nezaboravnoj panorami. Cesta se proteže kroz Korušku i Salzburg, a većinom vijuga Visokim Turama.

Pročitajte i ovo Putnički zrakoplov (foto: Arhiva/AFP) branio se šutnjom Drama na letu: Rus se zaključao u toalet, pa je avion morao prisilno sletjeti, policija pretražila prtljagu

Službeno je otvorena 1935. godine i vrlo brzo nakon toga postala je turistička atrakcija. Nakon što je propala u ratu, Austrijanci su je proširili te izgradili nova parkirališta.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene