Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pakistanska policija uhitila oporbenog čelnika Imrana Khana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnju zvijezdu kriketa Imrana Khana, koji predvodi malenu pakistansku oporbenu stranku, danas su uhitili policajci u Lahoreu u trenutku kad je izašao iz ilegale kako bi sudjelovao u prosvjedu, jedanaestog dana izvanrednog stanja, kazala je policija.

"Trenutno je u pritvoru u policijskoj postaji, protiv njega je podignut uhidbeni nalog", kazao je viši časnik policije u Lahoreu Khalid Batti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD od Musharrafa traži ukidanje izvanrednog stanja Slika nije dostupna Pakistan: Policija opkolila kuću Benazir Bhutto

"Stavit ćemo ga u kućni pritvor", dodao je on.

"Nalogom se predviđa pritvor u trajanju 90 dana, u skladu sa zakonom o održavanju javnog reda", potvrdio je drugi policijski časnik Rana Mansoor.

Kao što je njegova stranka najavila rano jutros, Khan se pojavio na prosvjedu protiv predsjednika Perveza Musharrafa na sveučilištu Pendjab u Lahoreu.

No, tek što se pojavio neke osobe među prosvjednicima dočepale su ga se i gurnule u zgradu, rekli su svjedoci, dodajući da je najvjerojatnije riječ o policajcima u civilu.

Khan se od uvođenja izvanrednog stanja 3. studenoga nije pojavljivao u javnosti.

Otkad je predsjednik Musharraf uveo izvanredno stanje uhićene su stotine oporbenih dužnosnika i aktivista, a oporbena čelnica, bivša premijerka Benazir Bhutto, nalazi se već dva dana u kućnom pritvoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene