Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Paket u kojemu se nalazila ručna bomba otkriven je danas u Sudu BiH u Sarajevu, a bio je naslovljen na predsjednicu te institucije Meddžidu Kreso, objavili su iz Suda BiH.


'U pošiljci koja je bila namijenjena predsjednici na ulazu u sud detektorom je otkrivena bomba', rekla je glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić.

Pojasnila je da je provedena analiza kojom je utvrđeno da je pošiljatelj iz Žepča.

'Nama je poznat identitet osobe koja je poslala paket, ali zbog istrage ne možemo reći o kome je riječ', dodala je Hodžić.

Zbog prijetnje predsjednici Suda, organiziran je sastanak više agencija zaduženih za sigurnost.

Iz Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH osudili su napad na predsjednicu Suda BiH Meddžidu Kreso te su pozvali institucije da rasvijetle ovaj slučaj.

'Ovaj čin predstavlja napad na pravosudnu vlast, a Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH želi jasno poručiti kako unatoč svim pritiscima i napadima, pravosuđe neće pokleknuti u borbi za pravdu i vladavinu zakona', navodi se u priopćenju. (Hina)

Vezani članci Policija u BiH, ilustracija Stanovnike Mostara probudile dvije snažne eksplozije: Na automobile bačene ručne bombe Miroslav Šulc i Dino Goleš (Foto: Dnevnik.hr) Muškarac pod čijim su kombajnom eksplodirale bombe jedva izvukao živu glavu: "Moglo je biti kobno, to je jedna vrsta atentata na mene"