Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruka mira

Pahor u zatvoru posjetio svog nesuđenog atentatora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor sastao se u zatvoru Dob kod Ljubljane sa 60-godišnjim Hrvatom Josipom Zagajskim.

On je sredinom prošle godine planirao atentat na Pahora, zbog čega je krajem 2009. osuđen na 11 godina zatvora. Pahorov ured priopćio je da se Pahor želio uvjeriti je li Zagajski u stanju izraziti žaljenje za svoj čin.

Pročitajte i ovo Piranski zaljev Reakcije na odluku Sud odbacio tužbu slovenskih ribara: "Prihvatili su hrvatsku argumentaciju" Robert Golob najavio premijer Golob Slovenija će priznati palestinsku državu: "Užasi koje svaki dan gledamo u Gazi su nedopustivi"

>> Hrvat koji je krenuo bombom na Pahora dobio 11godina

'Gospodin Zagajski rekao mi je da mu je vrlo žao zbog njegove tadašnje odluke i da tako nešto više nikad ne bi ponovio', rekao je Pahor novinarima nakon posjeta zatvoru Dob.

Zagajski je na suđenju održanom prošle godine, nakon što ga je slovenska policija uhvatila s bombama na graničnom prijelazu Dobova, priznao da je planirao izvesti napad bombom u Ljubljani na Pahora ili nekog drugog visokog slovenskog dužnosnika.

Zagajski je hrvatski državljanin, branitelj s posttraumatskim stresnim sindromom i naznakama paranoidnosti. To je prilikom svog vještačenja na lanjskom suđenju u Krškom utvrdio sudski vještak psihijatar koji je svejedno ocijenio da je Zagajski u trenutku izvršenja djela za koje je osuđen bio uračunljiv i svjestan težine kaznenog djela. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene