Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenska policija poručila:

Na ljetovanju u Hrvatskoj ne strahujte od bombaša!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska policija poručila je svojim građanima koji ljetuju u Hrvatskoj da se zbog nedavnog pokušaja atentata na premijera Boruta Pahora kojeg je počinio Hrvat Josip Zagajski, ne moraju osjećati nesigurno.

Slovensko ministarstvo unutarnjih poslova priprema svečani prijem za hrabre policajce koji će biti nagrađeni. Posebno odlikovanje dobit će 30-godišnji Aleš Cesarj, koji je Zagajskog naoružanog bombom spriječio u aktiviranju bombi, piše 24ur.com.

Pročitajte i ovo Plaža Bačvice Nasilje u Splitu Prebili 18-godišnjaka na Bačvicama i slomili mu nogu: Policija traži napadače Ukrajinski vojnik 20 ozlijeđenih Ukrajina uzvraća Rusima: U napadu na Sevastopolj ubijeno i dvogodišnje dijete

Po podacima slovenske policije Josip Zagajski namjeravao je izvršiti atentat na premijera Boruta Pahora, no ne radi se o akciji u koju je bilo upleteno više ljudi. Zbog toga slovensko ministarstvo vanjskih poslova poručuje građanima da na ljetovanja na našoj obali ne strahuju od bombaških napada već uživaju u moru i suncu.

>> Bombaš pred policijom nije negirao da je planirao napad

Podsjetimo, prošlog se petka Zagajski naoružan bombama vozio u vlaku na liniji Beograd - Zürich, koji je prolazio kroz Sloveniju. Prilikom utvrđivanja identiteta ustavljeno je da Zagajski ima zabranu ulaska u EU zbog incidenta u Njemačkoj. Tada je policija ustanovila da je Hrvat naoružan bombama, a kasnije se ispostavilo da je namjeravao napasti slovenskog premijera Boruta Pahora jer je nezadovoljan slovenskom politikom prema Hrvatskoj.

Pahor odlikovao policajce koji su svladali bombaša

Slovenski premijer Borut Pahor odlikovao je u Ljubljani slovenske policajce koji su prošli petak na graničnom prijelazu Dobovi svladali hrvatskog državljanina Josipa Zagajskog naoružanog bombama te im dodijelio i simboličnu novčanu nagradu.

‘Svi - ja, vlada, državljanke i državljani ponosni smo na vaše ponašanje’, poručio je premijer Pahor, a ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal pohvalila je njihovo ‘profesionalno, požrtvovno i odlučno’ postupanje koje je spriječilo ljudske žrtve. Odličja su dobila četvorica policajaca i svaki od njih dobio je i simboličnu nagradu od 400 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene